U Nacionalnom parku Plitvička jezera otvoren novi panoramski vidikovac

Slika /Službene fotografije Vlada RH/Zaštita okoliša/plitivice.jpg

U Javnoj ustanovi “Nacionalni park Plitvička jezera” svečano je otvoren novoizgrađeni panoramski vidikovac smješten na Ulazu 1 Nacionalnog parka. Uz domaćine, ravnatelja parka Tomislava Kovačevića, na svečanosti su prisustvovali ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić i ministar turizma Gari Cappelli.

Novim vidikovcem rasteretit će se iznimno posjećen postojeći vidikovac i omogućit će se većem broju posjetitelja uživanje u pogledu na Veliki slap. Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević istaknuo je kako je vidikovac u potpunosti izgrađen od strane zaposlenika Nacionalnog parka specijaliziranih za održavanje i gradnju staza i mostova unutar Parka, na što je iznimno ponosan.

Ministar zaštite okoliša i energetike čestitao je ravnatelju i zaposlenicima na izgradnji vidikovca te je dodao kako očekuje „nastavak ulaganjima u infrastrukturne objekte, posebice u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih objekata koji će prije svega omogućiti sigurnost posjetitelja, ali i zadovoljiti najviše standarde zaštite prirode“.

Svečanosti je prisustvovao i ministar turizma koji je pozdravio ulaganja u infrastrukturu koja doprinosi poboljšanju ukupnog turističkog proizvoda. „Plitvička jezera su dobro predstavljen i valoriziran fenomen kojem se divi cijeli svijet, a što najbolje pokazuje stalni porast broja posjetitelja“ zaključio je Cappelli.

Prigodom otvaranja vidikovca predstavljena je i zajednička ulaznicu Lika destinacije koja je dio jedinstvenog projekta održivog razvoja turizma i brendiranja destinacije u Hrvatskoj i koja osim posjeta Nacionalnom parku Plitvička jezera posjetiteljima omogućuje i posjet drugim zaštićenim područjima prirode i znamenitostima unutar Lika destinacije - Nacionalnom parku Paklenica, Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, Parku prirode Velebit (Uvala Zavratnica i Cerovačke špilje), Pećinskom parku Grabovača i Baraćevim špiljama, Hrvatskom centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda te Memorijalnom centru Nikola Tesla.

Ministar Ćorić izrazio je zadovoljstvo projektom integrirane ulaznice te je naglasio kako će „integriranje destinacija, zasigurno, polučiti pozitivan učinak kako za Plitvička jezera tako i za čitavu Lika destinaciju“.

Projekt zajedničke ulaznice realiziran je u skladu s načelima održivog razvoja. Zajednička ulaznica u prodaji je od 1. srpnja 2018. godine na prodajnim mjestima Nacionalnog parka Plitvička jezera (Ulaz 1, Ulaz 2 i Flora), a vaučere za posjet zaštićenim područjima prirode i znamenitostima posjetitelji mogu iskoristiti do 31. listopada 2018. godine. Ulaznica je dostupna po cijeni od 300 kn za odrasle i 200 kn za djecu (7-18 god).



Priopćenja za javnost | Priroda