U Ljubuškom potpisani ugovori o zajedničkom sufinanciranju vodoopskrbnih sustava

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5af41a9a7e793.jpg

Potpisivanju ugovora je prisustvovao, između ostalih i ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić.

Svečano potpisivanje Sporazuma o participaciji dijela troškova na trasi vodovoda Vojnići - Mijaca između isporučitelja vodnih usluga Vrgorca i Ljubuškog  kao i potpisivanje Ugovora o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Vrgorac - Ljubuški za 2018. godinu između Hrvatskih voda i isporučitelja vodnih usluga u Vrgorcu održano je u srijedu 09. svibnja 2018. godine u Ljubuškom.

Potpisivanju je prethodio Provedbeni ugovor o isporuci/prihvaćanju vode potpisan između predstavnika općine i isporučitelja vodne usluge Ljubuški s predstavnicima grada i isporučitelja vodne usluge Vrgorac u prosincu 2017. godine.

U okviru dugogodišnje bilateralne vodnogospodarske suradnje, na temeljenu Ugovora o uređenju vodnogospodarskih odnosa iz 1996. godine, sklopljen je Ugovor o pravima i obvezama korištenja voda iz javnih vodoopskrbnih sustava presječenih državnom granicom između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Ugovorom je na takvim sustavima  omogućeno sufinanciranje izgradnje zajedničkih objekata te sudjelovanje zainteresiranih stranaka u participaciji dijela troškova investicijskog održavanja zajedničkih objekata.

Realizacijom ove investicije vrijedne 7,5 milijuna kuna riješit će se kako je istaknuo ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić pitanje opskrbe vodom u tri općine u Bosni i Hercegovini  i općini Mijace na području Republike Hrvatske, a koje će se priključiti na vodoopskrbni sustav Ljubuškog.

U Ljubuškom je potpisan i četvrti Provedbeni ugovor o isporuci/prihvaćanju vode iz Regionalnog vodovoda Josip Jović. Ugovor su potpisali načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, predstavnici javnih vodnih isporučitelja obiju strana te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.



Priopćenja za javnost | Vode