U Karlovcu obilježen početak radova na projektu obrane od poplava

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Karlovac.JPG
  • Slika
  • Slika
Početak radova na izgradnji nasipa rijeke Kupe, obaloutvrde i zaštitnog zida na lijevoj obali Kupe od naselja Selce do Rečice - 2. etapa, obilježen je u Karlovcu.
 
Događaju su prisustvovali ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić te zastupnica u Hrvatskom saboru Nada Murganić.
 
„Ovaj projekt omogućit će da naši stanovnici uz karlovačke rijeke, ali i na području Sisačko–moslavačke županije, više nemaju brigu koja ih je morila u proteklim desetljećima, a to je pitanje poplave i ugroze njihove imovine. Aquatermu i Vodoprivredi Karlovac želim svako dobro u realizaciji ove dionice projekta i veselim se njezinom dovršetku“, rekao je ministar Ćorić.
 
Ugovorena vrijednost ovih radova iznosi gotovo 32 milijuna kuna s PDV-om, a rok dovršetka je tri godine. Radove na projektu izvodit će tvrtke Aquaterm i Vodoprivreda Karlovac.
 
Radovi su dio projekta "Sustav zaštite od poplava karlovačko-sisačkog područja" čija je procijenjena vrijednost 1,68 milijardi kuna, od čega se na karlovačko područje odnosi 1,06 milijardi kuna.
 
Cijeli projekt ima izniman značaj za Karlovac i okolicu jer će se njegovim završetkom osigurati stanovništvo i imovina od poplava koje su redovito donosile strah i brigu stanovnicima te uzrokovale velike materijalne štete. 

Stranica