U Imotskom potpisani ugovori za 160 milijuna kuna vrijedne radove na vodnokomunalnoj infrastrukturi

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Imotski.jpg
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić danas je u Imotskom prisustvovao popisivanju tri ugovora iz projekta „Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i vodoopskrbe aglomeracije Imotski“.
 
Ugovori su potpisani između komunalnog poduzeća Vodovod Imotske krajine i izvođača radova, i to za izgradnju kanalizacijske i vodoopskrbne mreže naselja Glavina Donja-zapad, Donji Proložac i Postranje, kanalizacijske i vodoopskrbne mreže naselja Glavina Donja-istok, Medvidovića Draga i Donji Vinjani, te nadogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Imotski s izgradnjom postrojenja za solarno sušenje mulja.
 
„Danas prisustvujemo potpisivanju ugovora za izgradnju vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Imotski. Provedbom projekta osigurat će se povećanje priključenosti na sustav javne odvodnje u aglomeraciji Imotski sa sadašnjih 13% na 63%. Ovi 160 milijuna vrijedni ugovori za radove samo su dio ukupnog mozaika vodnokomunalne infrastrukture koja će se raditi u narednim godinama na području Splitsko-dalmatinske županije.“, istaknuo je ministar Ćorić.
 
Gradonačelnik Grada Imotskoga Ivan Budalić naglasio je kako će se izgradnjom novoga sustava dobiti veći broj priključaka te je zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom projektu i na taj način dali poticaj.
 
Dožupan Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić naglasio je da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji ugovoreno 6 aglomeracija.
„Ovo je kapitalni projekt za ovo područje. To je nešto što ulijeva optimizam da će stanovnici ovoga dijela naše županije imati kvalitetan i ugodan život u budućnosti“, rekao je Šošić.
 
Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako je, od ukupno 13 javnih nabava, na današnji dan provedeno njih 10 te je ugovoreno 220 milijuna kuna, što govori da je riječ o iznimno uspješnom projektu.
 
Radovi za koje su danas potpisani ugovori realiziraju se u okviru projekta „Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i vodoopskrbe aglomeracije Imotski“ koji se sufinancira sredstvima Europske unije iz  Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.
 
Ukupna vrijednost projekta je 288.767.589,69 kuna, od čega EU sufinanciranje iznosi 161.655.622,84 kuna.
 
Provedbom projekta smanjit će se gubici u sustavu javne vodoopskrbe sa 81% na 40% te će se rekonstrukcijom priključaka osigurati poboljšana usluga vodoopskrbe za oko 3.000 stanovnika.

Stranica