Tematske radionice o prelasku Republike Hrvatske na sustav biogospodarstva

Slika /slike/informacija.jpg
U okviru provedbe EU projekta GoDanuBio, u razdoblju od prosinca 2021. do lipnja 2022., Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Hrvatskim drvnim klasterom organizira 4 tematske radionice o prelasku Republike Hrvatske na sustav biogospodarstva.
Glavni ciljevi ovih radionica su:
  • identifikacija resursa i izvora financiranja projekata na području RH,
  • jačanje suradnje svih dionika u procesu prelaska RH na kružnu bioekonomiju i
  • osmišljavanje projekata koji počivaju na načelima biogospodarstva na regionalnoj razini.
Svrha radionica je podržati zainteresirane skupine u jačanju kapaciteta za participativno upravljanje, identificirati moguće dugoročne scenarije suradnje u pojedinim regijama na strateškoj razini, te pokrenuti procese koncipiranja i financiranja projekata u RH na načelima biogospodarstva.

Planirano održavanje prve radionice je 14. prosinca 2021., u vremenu od 13 do 16 sati, iz epidemioloških razloga, u online formatu. Osim plenarnog izlaganja, predviđen je rad u grupama te diskusija među sudionicima. Broj sudionika je ograničen (30-35 osoba).

Druga tematska radionica održat će se u petak 18. veljače 2022. godine od 13 do 15 sati u Zagrebu u hotelu Westin, a iz epidemioloških razloga radionica će biti organizirana u hibridnom obliku. Broj sudionika uživo je ograničen (do 30 osoba).
Ciljevi 2. tematske radionice su:
- Validacija SWOT analize i njezine primjenjivosti u pojedinim hrvatskim regijama
- Promišljanje o prirodnim resursima i njihovoj iskoristivosti
- Identifikacija sudionika zainteresiranih za osmišljavanje regionalnih projekata
 
Sudjelovanje je moguće bez naknade, isključivo uz prethodnu registraciju putem prijavnice:
https://form.jotform.com/220373251041340 . Rok za prijavu za sudjelovanje uživo je do 16. veljače 2022, a online do dana održavanja radionice.
Radionica se održava nastavno na konferenciju Lokalne i demografske razvojne mjere koju organizira časopis Komunal.
Više na: http://www.komunal.hr/dogadanja/konferencija-lokalne-demografske-i-razvojne-mjere-kakva-je-uloga-jls-u-zaustavljanju-demografske-katastrofe/
 

 

 

Stranica