Svečano obilježen Dan Grada Daruvara

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/Daruvar naslovna.jpg


Prigodom obilježavanja Dana Grada, jučer je u Daruvarskoj kino dvorani “30. svibnja” održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta svečanoj sjednici prisustvovao je državni tajnik Mario Antonić. Uz državnog tajnika sjednici su nazočili i Velimir Žunac izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, Ljiljana Klašnja, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, Anita Gyorei, zamjenica veleposlanika Mađarske, Slavomir Goga, zamjenik veleposlanika Češke Republike, župan BBŽ-a Damir Bajs, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, saborski zastupnici Vladimir Bilek i Robert Janković, pomoćnica ministra turizma Olivera Šarić, počasni građanin Grada Daruvara Nikola Ivkanec i Branko Gelemanović, načelnik općine Dobretići (BIH) te gradonačelnici i načelnici.

 

Državni tajnik Mario Antonić čestitao je u ime Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta svim Daruvarčanima dan njihova Grada te uputio čestitke svim dobitnicima nagrada i priznanja. Pohvalio je aktivnosti gradske uprave vezane uz revitalizaciju  poslovne zone Delit i davanje u zakup poslovnih prostora. Državni tajnik iskoristio je priliku i pozvao sve buduće korisnike poslovne zone Delit, mlade poduzetnike  i startupove da kroz programe Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pronađu mehanizme kako pokrenuti poduzetničku ideju. “ Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta uskoro  će objaviti nekoliko poziva, ukupne vrijednosti preko 1,3 milijarde kuna iz područja S3 namijenjenih inovacijama, ali i razvojno istraživačkim projektima”, istaknuo je Antonić.

 

Svečana sjednica bila je prigoda da gradonačelnik  Grada Daruvara Damir Lneniček i predsjednica Gradskog vijeća Snježana Sabo predstave ostvarene rezultate rada, a s osobitim ponosom gradonačelnik je kratkim filmom okupljene upoznao s aktivnostima adaptacije Poslovne zone Dalit. “Područje od 16 hektara zemljišta i praznih hala stavili smo u funkciju kako bi Poslovna zona Dalit ponovo postala mjesto razvoja i zapošljavanja”, istaknuo je gradonačelnik Lneniček. Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, koji je proglašen počasnim građaninom Grada Daruvara, okupljene je informirao je aktivnostima Bjelovarsko-bilogorske županije a osobito na području projekata energetske obnove osnovnih i srednjih škola. Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Žunac, koji je sjednici prisustvovao kao izaslanik Hrvatskog sabora, pohvalio je općine i županiju što su prepoznali prilike koje proizlaze iz EU fondova budući da njihovi proračuni nisu dovoljno kapacitirani, u fiskalnom smislu, kako bi se mogli iskoristiti za kvalitetniji razvoj. “Uz Europske fondove možemo raditi na projektima koji čine razliku tj. iskorak kako za naše gospodarstvo, poduzetništvo i obrtništvo ali i kako bi građani na najbolji mogući način osjetili pripadnost velikoj zajednici kao što je Europska Unija”, izjavio je Žunac.

 

Svečana sjednica završena je uručenjem nagrada i priznanja osobito zaslužnim Daruvarčanima koje su nagrađenima uručili gradonačelnik Lneniček i predsjednica Gradskog vijeća Snježana Sabo.



Stranica