Sastanak ministra Ćorića i rektora Tanjića sa suradnicima na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Slika /slike/Vijesti/2021/Sastanak HKS.jpg
Uoči međunarodne znanstveno-stručne konferencije „Laudato si' – prema klimatskoj i društvenoj pravdi“, koja će se održati 4. i 5. lipnja, danas je na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održan sastanak.
 
Sastanku su prisustvovali ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić te prof. dr. sc. Gordan Črpić, doc. dr. sc. Andreja Sršen i doc. dr. sc. Zoran Turza.
 
„Pitanje klimatskih promjena, odnosno pitanje neravnoteže koja nastaje u svim aspektima života, doista je nadpolitičko pitanje i zato u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja koristimo svaku priliku za suradnju i dijalog u cilju rješenja ovog globalnog problema. Napori uloženi u održivu budućnost uspjet će samo ako ćemo svi u tome sudjelovati“, rekao je ministar Ćorić pružajući podršku rektoru Tanjiću i njegovim suradnicima u provedbi sedmogodišnjeg Plana Laudato si'.
 
Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić kazao je kako Laudato si' dolazi iz kršćanskog poimanja svijeta i stvarnosti, ali ima univerzalnu poruku.
 
„Pitanje klime i društvene pravednosti nije pitanje koje se može iskorištavati za političke ciljeve nego je to pitanje koje se tiče svih nas. To je pitanje naše budućnosti, našeg opstanka. Tu nam papa Franjo kroz Laudato si' daje konkretne smjernice“, rekao je rektor Tanjić.
 
Konferenciju „Laudato si' – prema klimatskoj i društvenoj pravdi“ organizira Hrvatsko katoličko sveučilište, a Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja jedan je od suorganizatora.
 

Stranica