Sastanak međudržavne Radne grupe za praćenje stanja zraka u Slavonskom Brodu i Brodu

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/588b4f6261e83.jpg

Na današnjem sastanku međudržavne Grupe za praćenje stanja zraka u Slavonskom brodu i Brodu predstavnici vlasti BiH obaviješteni su kako je Republika Hrvatska spremna financirati plinovod do pristupne točke koju je potrebno hitno definirati te putem EU fondova sufinancirati dio sa strane BiH.

RH je realni partner u procesu modernizacije te želimo aktivno sudjelovati i prenijeti naša znanja i iskustva iz područja plinofikacije, kao i modernizacije sisačke rafinerije.

„Smatramo da je rješenje ovog problema prilika i izazov za BiH da krene u proces plinofikacije kako Rafinerije nafte Brod, tako i ostalih subjekata, toplana, škola, bolnica, industrije. Predstavnici BiH su se pozitivno očitovali na to, svjesni prilike za razvoj lokalne zajednice kroz projekt plinofikacije“ - istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić.

Na sastanku je bilo govora i o akcijskim planovima za rješavanje problema onečišćenja zraka, izradi katastra onečišćenja, a od predstavnika Rafinerije nafte Brod zatraženo je očitovanje vezano uz poboljšanje kvalitete sirove nafte te se čeka odgovor.

Na današnjem sastanku predložena su konkretna rješenja i rokovi u kojima se moraju realizirati. Problem onečišćenja zraka stavili smo na vrh prioriteta i na sljedećoj međuvladinoj sjednici očekujemo da ovaj problem bude riješen.



Stranica