Sanacija desne obale rijeke Neretve u Kominu u završnoj fazi

Slika /slike/Vijesti/2021/Komin.jpg
Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić danas je obišao radove na sanaciji desne obale rijeke Neretve u Kominu.

Projekt zaštite obale od erozivnog djelovanja voda i obrana od poplava desne obale rijeke Neretve u naselju Komin pripremile su Hrvatske vode, kako bi se uspostavila puna funkcionalnost sustava obrane od poplava na naseljenom području.

Ukupna vrijednost projekta je 23,4 milijuna kuna, a provodi ga zajednica izvođača: Pomgrad Inženjering d.o.o. i Medius d.o.o. U ovom trenutku odrađeno je 95% ugovora te će radovi biti dovršeni tijekom travnja.

„Zahvaljujem mještanima Komina na strpljenju. Ovi radovi vrijedni preko 20 milijuna kuna su pred samim završetkom, a sada predstoji riješiti druge probleme koji tište ovaj kraj. Tu je prije svega rješavanje sustava javne odvodnje za područje Komina, odnosno Banje“, rekao je ministar Ćorić.

Projekt obuhvaća radove na uređenju obale u duljini od 544 metra. Sanacijom obale, pored postizanja propisanih kota obrane od poplava, rješava se problem stabilnosti i sigurnosti obale te zaštita obale od erozivnog djelovanja vode. Rekonstrukcija obale, pored uređenja nasipa, obuhvaća i izvedbu šetnice uz rijeku, pristaništa za čamce, stepeništa za pristup rijeci, uređenje nogostupa i dodatnih parkirališnih mjesta.

Stranica