Samit o gospodarskoj, trgovinskoj i ulagačkoj suradnji Kina - Europa

Slika /slike/Vijesti/2021/Bojan Batinić.jpg
Ravnatelj Uprave za internacionalizaciju Bojan Batinić sudjelovao je danas na online samitu o gospodarskoj, trgovinskoj i ulagačkoj suradnji Kina - Europa i internetskom zasjedanju za prekograničnu industriju Kina - zemlje srednje i istočne Europe.
 
Pod središnjom temom promocije kooperacije u području robne razmjene i investicija u eri poslije COVID-a te pokretanja “Platforme za poticanje i suradnju prekograničnih ulaganja u Kinu i Europu (CEIPP)” na konferenciji su sudjelovali predstavnici ministarstava i agencija za promociju investicija NR Kine i zemalja srednje i istočne Europe.
 
Ravnatelj Uprave za internacionalizaciju Bojan Batinić naglasio je kako je globalna pandemija pokazala važnost multilateralne suradnje koja je ključna u zaustavljanju takvih kriza, zaštiti života, podršci poduzećima i otvaranju radnih mjesta.
 
Produbljivanjem suradnje u ovoj inicijativi Kine i zemalja srednje i istočne Europe, Republika Hrvatska može napredovati u područjima od zajedničkog interesa. Primjer nedavne uspješne suradnje između Kine i Hrvatske je Pelješki most u Hrvatskoj sufinanciran od strane EU-a, koji gradi kineska tvrtka u suradnji s hrvatskim kooperantima.
 
Ravnatelj Batinić poručio je kako “će svijet nakon pandemije biti pun novih mogućnosti, a zajedničkom suradnjom možemo pomoći našim nacijama i poduzećima da ih iskoriste.”
 
Uz uspješno pokretanje CEIPP-a, na samitu su kroz video prezentaciju predstavljene i investicijske mogućnosti Republike Hrvatske.

Stranica