Razriješen ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5535fa8db1db8.jpg

Ravnatelj AZO razriješen je 20. travnja, a razrješenje nastupa odmah.

Razlozi razrješenja su nepoštivanja odluke Upravnog vijeća AZO-a od 16.12.2014. čime je Ravnatelj doveo u pitanje svrhovito, učinkovito i ekonomično raspolaganje proračunskim sredstvima.

Ravnatelj nije postupio po nalogu Upravnog vijeća od 16.12.2014. koje je donijelo odluku o sklapanju ugovora o podzakupu s Ministarstvom i Fondom za poslovne prostore. Premda su se tehnički i prostorni uvjeti za preseljenje stekli u studenom 2014. i u prosincu 2014. osigurala i dodatan pisana odobrenja svih nadležnih tijela, te Upravno vijeće16.12.2014. donijelo odluku kojom se nalaže Ravnatelju sklapanje Ugovora o podzakupu, Ravnatelj nije sklopio ugovor. Time je uzrokovao dodatni i nepotrebni trošak za državni proračun koji se procjenjuje na 150.000 – 250.000 kn. Pored toga, suprotno odluci Upravnog vijeća, zatražio je 23. travnja od DUUDI-ja dodatni prostor na drugoj lokaciji čime u pitanje dovodi kompletan proces preseljenja triju proračunskih tijela, Ministarstva zaštite prirode i okoliša, Državnog zavoda za zaštitu prirode i Agencije za zaštitu okoliša te vanproračunskog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na objedinjenu lokaciju i otvara rizik milijunske štete za proračun.

Temeljem zahtjeva Upravnog vijeća AZO-a upućenog Ministarstvu zaštite okoliša i prirode od 17.4. Ministar je donio odluku o Razrješenju Ravnatelja koja stupa na snagu odmah.



Stranica