Ravnatelj Novak sudjelovao na 90. obljetnici osnutka tvornice obuće Borovo

Slika /slike/Vijesti/2021/Borovo.jpg
Tvornica obuće Borovo d.d. danas je obilježila 90. obljetnicu osnutka.
 
Predsjednica Uprave Borova Gordana Odor podsjetila je kako je na današnji dan iz tek osnovane tvornice Bata u Borovu, koju je izgradio češki industrijalac Tomaš Bata, izašao prvi par kožne obuće.
 
"Svi znamo da je Tomaš Bata bio vizionar i napravio puno za ovo područje", rekla je Odor dodajući kako je kroz proteklih 90 godina Borovo imalo uspona i padova, a u Vukovar se nakon Domovinskog rata vratilo 1998. godine.
 
"Zatekli smo velike neriješene imovinske probleme i ratnu štetu od 2,3 milijarde kuna", navela je Odor dodajući kako Borovo danas zapošljava 600 radnika do kojih je 400 u proizvodnji u Borovu, a 200 u 74 prodavaonice.
 
Ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Zvonimir Novak kazao je kako se Borovo nalazi u postupku restrukturiranja te je na Upravi da napravi dugoročno održiv plan restrukturiranja.
 
"Nadamo se da će taj plan restrukturiranja biti dovoljno dobar da privuče atraktivnog, pouzdanog i odgovornog strateškog partnera", kazao je Novak.
 
Nakon prigodnih govora na svečanosti održanoj u dvorištu Dvorca Eltz, u dvorcu je otvorena izložba "Borovo portreti" Zvonimira Tanockog, a posjetitelji su imali prigodu razgledati i neke modele obuće proizvedene u Borovu od 1931. do 2021. godine.
 
IZVOR: Hina

Stranica