Premijer Milanović i ministri Grčić i Zmajlović na otvaranju Logističkog centra Kaufland u Jastrebarskom

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/550977425bc7b.jpg

'Ovo je oblik hrvatsko-njemačke suradnje. Riječ je o investiciji od 75 milijuna eura. Bitno je da ide brzo i da ljudi koji ulažu mogu reći da su od hrvatske države, od lokalne samouprave, gradova, hrvatske Vlade i ministarstava dobili fer tretman, ozbiljan odnos i vrijednost za novac koji ulažu. Da kada dođu, investitori znaju što ih očekuje, da imaju sigurnost. To se zove pravna država i vladavina prava' – rekao je premijer Zoran Milanović danas na otvaranju Logističkog centra Kaufland u Jastrebarskom.

Premijer Milanović, ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović u Jasterbarskom su prisustvovali otvaranju Logističkog centra Kaufland. Premijer i ministri izrazili su zadovoljstvo uspješno realiziranom investicijom vrijednom više od 500 milijuna kuna zahvaljujući kojoj se u Jastrebarskom otvara 150 novih radnih mjesta.

Uz predstavnike Vlade RH te direktora tvrtke Kaufland Hrvatska Andreasa Wendya i direktora Nekretnina Kaufland Vedrana Abramovića, otvaranju Logističkog centra prisustvovali su i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

'Grad Jastrebarsko je pokazao kako se dobrim radom i partnerskim odnosom prema investitorima mogu ostvariti veliki rezultati. Da se mogu privući i realizirati vrijedne investicije, osigurati gospodarski razvoj, posao i plaće za naše građane. Gospodarski rast i nova radna mjesta naš su zajednički cilj. To je temelj svih Vladinih politika, neovisno o kojem resoru se radi. A bitno je istaknuti da naš rad daje konkretne i mjerljive rezultate. Hrvatska izlazi iz recesije, raste BDP, početkom ove godine bilo je 40.000 manje nezaposlenih nego u isto vrijeme lani. Preokrenuli smo višegodišnje negativne trendove u pozitivne, zemlju guramo naprijed i tako ćemo nastaviti' - istaknuo je ministar Zmajlović.

Izgradnja Logističkog Centra tvrtke Kaufland Hrvatska u Gospodarskoj zoni Jalševac u Čabdinu, jedan je od najvećih projekata tvrtke Kaufland i Grada Jastrebarskog. Novoizgrađeni Logistički centar koristit će se za interne potrebe tvrtke Kaufland Hrvatska iz kojeg će se snabdijevati poslovnice u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i direktor Kaufland Hrvatska, Andreas Wendy, u svojim obraćanjima naglasili su uspješnu suradnju na realizaciji projekta.

'Ovakve investicije ne događaju se slučajno. One su plan naših višegodišnjih ulaganja u gospodarsku zonu. Kao partner tvrtke Kaufland Hrvatska, Grad Jastrebarsko vrlo se aktivno uključio u realizaciju projekta od izuzetnog značaja za gospodarski razvoj našeg Grada. Otvaranjem novih 150 radnih mjesta u Jastrebarskom, našem gradu podižemo standard, ali i na taj način ujedno otvaramo vrata drugim potencijalnim investitorima' - rekao je gradonačelnik Novosel.



Stranica