Predstavljena monografija "Parkovi Hrvatske"

Slika /slike/Vijesti/2021/Monografija Parkovi Hrvatske.jpg
Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić sudjelovao je danas na predstavljanju monografije „Parkovi Hrvatske“. Fotomonografiju je izdala Hanza Media uz stručnu podršku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.
 
„Danas u rukama imamo vrijedno izdanje koje na jednom mjestu obuhvaća svih 20 nacionalnih parkova i parkova prirode u Republici Hrvatskoj. U nju je uključen i naš najmlađi, nedavno proglašeni, park prirode Dinara. Upravo je netaknuta priroda jedan od najvrjednijih resursa koje imamo i na koji smo ponosni. Ključ uspjeha države i društva je izjednačavanje, koliko god je to moguće, brzine iskorištavanja prirodnih resursa s brzinom njihove regeneracije. Naša zadaća je stoga očuvanje prirode i okoliša u interesu održivoga razvoja“, rekao je ministar Ćorić.
 
Ministar je naglasio kako ova monografija svjedoči nepresušno bogatstvo i ljepotu naše prirode, te vjeruje kako će naći svoje mjesto u domovima brojnih građana i motivirati ih da izađu u prirodu i upoznaju se s našim zaštićenim područjima.
 
Također, monografija „Parkovi Hrvatske“ bit će i dodatni doprinos za turističku promociju Hrvatske u svijetu.
 
Monografija obuhvaća svih 20 nacionalnih parkova i parkova prirode u Republici Hrvatskoj te na 324 stranice sadrži 249 fotografija i 20 reportaža o tim zaštićenim područjima. 
Izdana je na hrvatskom i engleskom jeziku.
 

Stranica