Predstavljen projekt „Izgradnja modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora u Ivanić-gradu“

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/vijesti/Slika_ predstavljanje projekta 2.jpg
U okviru početka radova na izgradnji poduzetničkog inkubatora u Ivanić-gradu održano je predstavljanje projekta „Izgradnja modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora u Ivanić-gradu“ sufinanciranog sredstvima EU (Europskog fonda za regionalni razvoj). Spomenuti projekt dobio je potporu u okviru poziva „Razvoj poslovne infrastrukture“ ukupne vrijednosti oko 8,3 milijuna kuna, kako bi se osigurala potrebna infrastruktura za potporu i razvoj poduzetništva na području grada i okolice. Na predstavljanju projekta prisustvovala je Helena Jelić ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Modularni drvno-tehnološki poduzetnički inkubator sastojat će se od 17 zasebnih funkcionalno-prostornih jedinica namijenjenih korisnicima infrastrukture, od čega će sedam prostornih jedinica biti prilagođeno proizvodnim pogonima, dok će šest prostornih jedinica biti namijenjeno uredskom poslovanju stalnih korisnika inkubatora. Projektom se namjerava poboljšati konkurentnost i održivost malih poduzeća kroz razvoj infrastrukture, ali i kroz koordiniranu potporu u smislu dodatnih usluga, edukacijskih aktivnosti te transfera tehnologije i znanja.

Uz predmetnu dobivenu potporu, u gradu Ivanić-Gradu poduzetnicima je do sada dodijeljeno 13 potpora ukupne vrijednosti oko 11,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte ukupne vrijednosti gotovo 30,7 milijuna kuna.

Stranica