Predstavljanje poboljšanog pilot-projekta Europsko vijeće za inovacije (EIC) za 2019. i 2020. godinu

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/Ilustracije/istrazivanje i razvoj.jpg
EIC Roadshow Croatia organizira Europska komisija u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Europskom poduzetničkom mrežom.

Cilj je događanja predstaviti operativne detalje Programa u okviru Poboljšanog pilot projekta EIC-a za 2019. i 2020. godinu.

Radni program 2019 - 2020 predviđa dodjelu financijskih sredstava u iznosu od oko 2 milijarde eura, a uključuje već postojeće instrumente i neke novosti koje će biti uzete u obzir prilikom programiranja Horizon Europe 2021-2027. Pilot projekt EIC Pathfinder (FET Open i FET Proaktive) osobito će podržati ambiciozne kolaborativne istraživačke projekte čiji je cilj razvoj radikalnih i inovativnih tehnologija. Pilot projekt EIC Accelerator (SME Instrument) financirat će poduzeća i start-up tvrtke s radikalno novim, visoko rizičnim idejama, na temelju njihovog poslovnog plana za uvođenje tržišnih inovacijskih rješenja i potencijala rasta.

Predstavljanje programa održat će se u srijedu, 3. srpnja 2019. godine s početkom u 9:45 u Zagrebu, Kongresnom centru Forum Zagreb, Radnička cesta 50 – centar Green Gold, dvorana „Zemlji“.
Više o samom događaju možete vidjeti na poveznici: https://hamagbicro.hr/hamag-bicro-i-europska-komisija-predstavljaju-pilot-projekt-europsko-vijece-za-inovacije/

Stranica