Predsjednik Vlade Plenković i ministar Ćorić u Brodogradilištu 3. maj

Slika /slike/Vijesti/1. pravo na pristup.jpg
Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić posjetili su u utorak Brodogradilište 3. maj gdje su s direktorom Edijem Kučanom i ostalim predstavnicima Brodogradilišta održali sastanak.
 
Nakon posjeta, ministar Ćorić je novinarima izjavio da je to brodogradilište, nakon problema koje je imalo i perioda u kojem se tražio način kako nastaviti proizvodnju, sada pokazalo smjer kojim treba ići.

"Sigurni smo da iduće razdoblje nosi dodatnu tržišnu orijentaciju i u konačnici fazu u kojoj država ni na koji način više neće asistirati. To je ono što želimo i to je smjer kojim će direktor Kučan i njegova posada ići", izjavio je ministar Ćorić.

Komentirajući izdana državna jamstva 3. maju, kazao je da ih je država dala jer se u jednom trenutku shvatilo da ponuđena cijena od potencijalnog ulagača ni približno nije dovoljna da bi se zatvorila troškovna komponenta. „Na temelju ugovora i ostalih okolnosti, odlučili smo da ćemo brod 514 završiti sami i prodati na tržištu za bolju cijenu", rekao je ministar.

Direktor Brodogradilišta Edi Kučan izjavio je da gradnja broda 514 ide u dobrom smjeru, te da je sada dovršen oko 82 posto i uspješno ide ka završetku proizvodnje.

"Što se tiče prodaje broda, država je izašla s javnim natječajem, imamo već 13 ponuda i očekujemo borbu i postizanje povoljne cijene koja će nam omogućiti vraćanje kredita za pokretanje proizvodnje i završetak tog broda", naveo je Kučan.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja ponude za kupnju broda 514 prikuplja do 15. rujna.

Stranica