Poziv udrugama za zaštitu prava potrošača na obilježavanje Svjetskog dana prava potrošača 2019. “Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu”

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/slika za natječaj.JPG
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom unutarnjih poslova, Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti, Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga, Hrvatskom narodnom bankom, Ministarstvom financija, Nacionalnim CERT-om Hrvatske akademske i istraživačke mreže, Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo, Agencijom za elektroničke medije i Agencijom za zaštitu osobnih podataka organizira 15. ožujka 2019. godine obilježavanje Svjetskog dana prava potrošača 2019. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu na temu “Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu”.  
 
Pozivaju se sve udruge za zaštitu prava potrošača koje su zainteresirane pridružiti se obilježavanju Svjetskog dana prava potrošača 2019. na temu “Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu” da preuzmu brošure u PDF formatu na ovu temu (poveznice niže) radi objave na svojim mrežnim stranicama te se jave na mail: info-wcrd2019@mingo.hr u Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta do 25. veljače 2019.  radi preuzimanja raspoloživih tiskanih brošura u cilju informiranja građana unutar svojeg područja djelovanja.

1. sigurnost bežičnih mreža
2. sigurnije na internetu
3. potrošači na digitalnom tržištu
4. vishing- krađa identiteta pozivom
5. smishing- krađa identiteta sms-om
6. prijevare s računima
7. prijevare kod kupovine online
8. phishing - mrežna krađa identiteta
9. lažne stranice na internetu
10. mali savjetnik za potrošače na internetu
11. stop krivotvorinama i piratstvu
12.krivotvorine - parfemi
13. krivotvorine - odjeća
14. kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona
15. financijska pismenost
16. financijska pismenost- krediti

 

Stranica