POZIV: Informativni dan o uspostavi Europskih digitalnih centra za inovacije (EDIH)

Slika /arhiva_gospodarstvo/dokumenti/EDIH naslovna.jpg
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira Informativni dan o uspostavi Europskih digitalnih centara za inovacije (EDIH), koji će održati u četvrtak, 23. srpnja 2020., s početkom u 10 sati, u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb, u velikoj dvorani.

Kao dio budućeg programa Europske unije Digitalna Europa 2021.-2027., uspostavit će se mreža Europskih digitalnih centara za inovacije (EDIH). Mreža EDIH-ova će promovirati digitalnu transformaciju i provoditi razne usluge za povećanje primjene digitalnih tehnologija u tvrtkama, u suradnji sa znanstvenim organizacijama, poduzetničkim potpornim institucijama i drugim dionicima iz privatnog i javnog sektora.

Svrha informativnog dana je razmjena informacija vezano za poziv Europske komisije za sufinanciranje EDIH-ova u okviru programa Digitalna Europa 2021.-2027. te će sudionici imati priliku ukratko prezentirati ključne resurse i kompetencije svojih organizacija za ulogu EDIH-ova.

Više informacija o EDIH-ovima u okviru programa Digitalna Europa dostupno je ovdje i u radnoj verziji dokumenta Europske komisije.

Događanje je namijenjeno isključivo predstavnicima nacionalnih Digitalnih centara za inovacije (DIH) i drugih tehnoloških organizacija koje mogu zadovoljiti uvjete koje Europska komisija predviđa za EDIH-ove.

Potvrda sudjelovanja je obavezna radi ograničenog broja mjesta, a informacije o sudionicima potrebno je dostaviti najkasnije do utorka, 21. srpnja, do 16 sati na email adresu DIH-info@mingo.hr .

Napominjemo da će se na sastanku primjenjivati važeće preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezano za koronavirus.

Stranica