Potpredsjednica Dalić s gubernatoricom Vladimirske oblasti Ruske Federacije Svetalnom Orlovom

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/slika 1.jpg

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić sastala se danas s gubernatoricom Vladimirske oblasti Ruske Federacije, gospođom Svetalnom Orlovom u sklopu njezina posjeta Republici Hrvatskoj.
 
Na sastanku su istaknuti tradicionalno prijateljski odnosi između dvije zemlje, s posebnim naglaskom na tijesne gospodarske veze. Također, razmotrena su područja za daljnju suradnju u cilju još snažnije gospodarske suradnje. Dobar primjer suradnje je Međuvladina hrvatsko-ruska komisija za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju koja se sastala prošle godine u Moskvi, a očekuje se i sljedeće zasjedanje ove godine u Zagrebu.

Potpredsjednica Vlade dr. sc. Dalić je istaknula da je jačanje gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Ruske Federacije cilj obje strane. Istaknula je uvjerenje da ćemo u bližoj budućnosti svjedočiti realizaciji većeg broja konkretnih projekata hrvatskih i ruskih gospodarstvenika, uključujući i one iz Vladimirske oblasti.

Za vrijeme službenog posjeta izaslanstva Vladimirske oblasti, HGK organizira Poslovni forum i predstavljanje mogućnosti poslovanja u ovoj ruskoj regiji. Uz predstavljanje uvjeta i mogućnosti za poslovanje hrvatskih tvrtki s tvrtkama iz Vladimirske oblasti i njenih turističkih potencijala, tijekom posjeta održat će se i poslovni razgovori hrvatskih i ruskih tvrtki.



Stranica