Potpisani ugovori za projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača“

Slika /slike/Vijesti/200204.jpg
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranje za projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača“ potpisani su danas.
 
Riječ je o projektu vrijednom više od 262 milijuna kuna. Veći dio, 71 % prihvatljivih troškova odnosno 149 milijuna kuna osigurano je u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Preostalih 60 milijuna kuna osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode i Općina Pitomača.
 
„Ovo je najbolji mogući način kako iskoristiti europska sredstva i povećati kvalitetu života naših građana“ rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić prilikom potpisivanja ugovora.
 
Generali direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako će nakon realizacije ovoga projekta na sustav vodoopskrbe biti priključeno 85 % stanovništva, a na sustav odvodnje 86 % stanovništva. „Nismo zaboravili ni na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda  koji će biti nadograđen na II. stupanj pročišćavanja kapaciteta 9.000 stanovnika.“
 
Realizacijom ovoga projekta na području Općine Pitomača, tj. naselja Pitomača, Otrovanec, Dinjevac, Grabrovnica, Kladare i Stari Gradac omogućit će se priključak za 1650 kućanstava  na sustav vodoopskrbe i 2068 priprema za priključke na sustav odvodnje.
 
„Ovo je najveća investicija u povijesti Općine Pitomača“ rekao je načelnik Željko Grgačić i dodao “s pripremama za ovaj projekt krenuli smo još 2010. godine te smo upravo zato izuzetno sretni što smo došli do potpisivanja Ugovora koji će povećati učinkovitost i pouzdanost sustava javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda“.

Uključujući ovaj projekt do sada su potpisani Ugovori za 54 vodnokomunalna projekta. „Radovi u sklopu ovih projekata vrijedni su više od 22 milijarde kuna. To je bez sumnje sjajan signal za građevinski sektor u Republici Hrvatskoj“ zaključio je ministar Ćorić.
 
 

Stranica