Potpisane dopune Plana suradnje i potpore za Program potpore strukturnim reformama 2017.-2020. za Republiku Hrvatsku

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/potpis.jpg

Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman potpisala je 13. ožujka 2018. godine, dopune Plana suradnje i potpore za Program potpore strukturnim reformama 2017.-2020. za Republiku Hrvatsku. U ime Europske komisije, Službe za potporu strukturnim reformama, Plan je potpisao generalni direktor Maarten Verwey.

Ovime je Plan suradnje i potpore za Program potpore strukturnim reformama 2017.-2020. dopunjen na način da je definiran dodatni broj projekata za financiranje u 2018., za koje je Republici Hrvatskoj za financiranje raspoloživo 2.390.000 eura.

Radi se o 17 projekata, kojih su nositelji: Ministarstvo financija (1), Porezna uprava (7), Ministarstvo uprave (2); Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta (2); Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava (1); Ministarstvo znanosti i obrazovanja (1); Agencija za odgoj i obrazovanje (1), Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) (1), Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (1).

Provedba navedenih projekata pomoći će: poboljšanju kvalitete procesa pripreme proračuna; jačanju kapaciteta i procesa Porezne uprave; poboljšanju upravljanja ljudskim resursima u javnoj upravi i praćenju provedbe reforme javne uprave; prepoznavanju i uklanjanju nepotrebnih ograničenja u području reguliranih profesija te procjeni ukupnog regulatornog okvira iz koje bi trebale proizaći preporuke za moguća poboljšanja; poboljšanju sposobnosti analitičke procjene adekvatnosti i održivosti mirovinskog sustava; provedbi kurikularne reforme i poboljšanju kvalitete osposobljavanja nastavnika u skladu sa zahtjevima kurikularne reforme; HBOR-u u izradi strategije te HANFI u poboljšanju nadzora financijskih izvješća izdavatelja.

Podsjetimo, u kolovozu 2017. potpisan je Plan suradnje i potpore za Progam potpore strukturnim reformama 2017.-2020. za Republiku Hrvatsku, kojim je za 2017. potvrđeno financiranje 15 projekata koji su u funkciji potpore strukturnim reformama, ukupne vrijednosti 1.860.000 eura ( više na: https://www.mingo.hr/page/potpisan-plan-suradnje-i-potpore-za-program-potpore-strukturnim-reformama-2017-2020-za-republiku-hrvatsku ). 



Stranica