Potpisan 33 milijuna kuna vrijedan ugovor za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Novskoj

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Novska.jpg
  • Slika
Ugovor o projektiranju i izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Novska potpisan je u Gradu Novskoj. Vrijednost ugovora je 33.041.860,09 kuna, a potpisan je između predstavnika Vodovoda Novska i izvođača radova, zajednice ponuditelja GIS Aqua Austria GmbH i Palir d.o.o. Zagreb.
 
Potpisivanju je nazočio ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić koji je tom prilikom naglasio kako izgradnja uređaja za pročišćavanje, trećeg stupnja, predstavlja najveći mogući doseg u vodno-komunalnoj infrastrukturi, odnosno u ovom dijelu kreiranja mreže javne odvodnje.
 
„Suradnja u proteklih nekoliko godina bila je i više nego uspješna što pokazuju projekti koje ste proveli. Siguran sam da ćete i u drugim segmentima učiniti iskorake ovoga tipa. Vjerujem da će realizaciju ovog projekta pratiti strpljenje svih dionika. Sljedeće dvije godine su jako malo s obzirom na desetljeća tijekom kojih je Novska čekala jedan ovako moderan sustav“, rekao je ministar Ćorić.
 
Gradonačelnik Novske Marin Piletić naglasio je kako je ovaj projekt od esencijalne važnosti za Grad Novsku te predstavlja projekt od strateškog interesa dok je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković pohvalio dosadašnju uspješnu suradnju i izrazio želju za njenim nastavkom, a u interesu povećanja životnog standarda građana.
 
Izgradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda III. stupnja pročišćavanja će se osigurati adekvatno pročišćavanje otpadnih voda. Riječ je o dijelu projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Novska“ koji se sufinancira EU sredstvima u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.
 

Stranica