Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove Goran Heffer zatražio razrješenje iz osobnih razloga

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/54e454af8d612.jpg

Pomoćnik ministra zaštite okoliša Goran Heffer zatražio je razrješenje iz osobnih razloga. U prethodnom dogovoru s ministrom zaštite okoliša i prirode Mihaelom Zmajlovićem formalni zahtjev za razrješenjem Heffer je podnio nakon što je završio dio projekata koje je vodio.

"U ožujku ove godine razgovarao sam s ministrom Zmajlovićem o odlasku iz Ministarstva, a razlozi su bili isključivo osobni. Dogovorili smo da ću formalni zahtjev za razrješenje Ministru i Vladi podnijeti kad dovršim neke od projekata koje sam osobno vodio ili koordinirao. U skladu s tim dogovorom, zahtjev za razrješenje s mjesta pomoćnika ministra i ostalih dužnosti, koje sam obavljao po odluci Vlade ili Ministra, podnio sam prošli tjedan.
S preseljenjem sam upoznat, u njegovoj pripremi nisam osobno sudjelovao i preseljenje nije u neposrednoj vezi s mojim zahtjevom za razrješenje, te ove dvije teme ne treba stavljati u isti kontekst.
Tijekom obavljanja dužnosti pomoćnika ministra za inspekcijske poslove radio sam svoj posao savjesno, poštujući prioritete koje su Ministarstvo i Vlada zacrtali, a među kojima je sigurno najvažniji uvođenje reda u sustav gospodarenja otpadom. Vodeći Upravu za inspekcijske poslove, sa svojim suradnicima radio sam na ostvarenju jasnog cilja – osigurati dosljedno poštovanje i provođenja propisa. To nije uvijek bilo niti jednostavno niti lako jer je desetak godina, zbog potpunog nedostatka političke volje, propuštano da se s time započne, pa je svaka aktivnost inspekcije izazivala ogromnu pažnju medija. No, vjerujem da je i izravnim doprinosom inspekcije napravljen ogroman pomak prema uređenju sustava gospodarenja otpadom, te da je naše postupanje jasno pokazalo da su pred zakonom svi jednaki i da ćemo osigurati da ga svi poštuju.
Ministru Zmajloviću, kolegama i suradnicima u Ministarstvu, zahvaljujem na suradnji te im želim da i u preostalom dijelu mandata nastave ostvarivati rezultate koje smo zacrtali, a time i značajno doprinesu uspostaviti cjelovitog sustava gospodarenja otpadom te cjelokupne zaštite okoliša i prirode u Republici Hrvatskoj."

Prof. dr. sc. Goran Heffer



Stranica