Pomoćnik ministra Igor Kreitmeyer sudjelovao na sastanku Direktora zaštite prirode

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/592e90e0a872a.JPG

Pomoćnik ministra za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer sudjelovao je na sastanku Direktora zaštite prirode u okviru malteškog predsjedavanja Vijećem EU, a koji je održan od 29. do 30. svibnja na Malti.

Na predmetnom dvodnevnom sastanku raspravljalo se o postizanju ciljeva Strategije Europske unije o bioraznolikosti do 2020. godine te Akcijskom planu Europske komisije koji ima za cilj riješiti izazove u provedbi Direktive o staništima i Direktive o pticama. Raspravljalo se i o mogućnostima financiranja bioraznolikosti u kontekstu planiranja novog višegodišnjeg financijskog okvira, kao i o zaključcima 13. Konferencije stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti te 5. sjednice Međuvladine znanstveno-političke platforme o bioraznolikosti i uslugama ekosustava.

Obzirom na vrijednost Natura 2000 područja te obveze koje je Republika Hrvatska preuzela ulaskom u Europsku uniju donošenjem Uredbe o ekološkoj mreži, implementacija ciljeva europske ekološke mreže Natura 2000 od izuzetne je važnosti za provođenje zajedničke politike u sektoru zaštite prirode.

U narednom razdoblju, Republika Hrvatska je snažno orijentirana na razvoj okvira za učinkovito upravljanje ovim vrijednim područjima te stoga ulaže velika sredstva i napore u projekte vezane uz implementaciju EU direktiva u području zaštite prirode, izjavio je pomoćnik ministra Igor Kreitmeyer.



Stranica