Pomoćnica ministrice Ana Mandac sudjelovala je na otvaranju 23. međunarodnog sajma GAST u Splitu

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/galerija/GAST-Mingo2 naslovna.jpg

 

Međunarodni sajam GAST 2018 održava se od 28. veljače do 3. ožujka 2018. u splitskoj Spaladium areni i predstavlja mjesto okupljanja vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te ugostiteljskih objekata iz čitave Dalmacije. 

S obzirom na to da  GAST ove godine bilježi već 23. godinu održavanja, pomoćnica ministrice Ana Mandac naglasila je važnost manifestacije, koja je izišla iz regionalnih okvira i svojim doprinosom značajno utječe na unaprijeđenje poduzetničkog okruženja i podizanje kulture poduzetništva u cijeloj zemlji.

Pomoćnica je istaknula kako ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta prepoznaje vrijednost ovakvih manifestacija te je stoga spremno prihvatilo pokroviteljstvo i nad ovogodišnjim sajmom. Poduzimajući odgovarajuće aktivnosti i mjere, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta nastoji osigurati povoljan zakonodavni okvir za jačanje konkurentnosti poduzetnika i osigurati uvjete za poslovanje u smislu uklanjanja administrativnih prepreka te dostupnosti financijskih sredstava neophodnih za pokretanje i realizaciju poduzetničkih projekata, u prvome redu kroz sustav povoljnih financijskih instrumenata.

Na kraju je pomoćnica Mandac izrazila nadu kako će poduzetnici ovu manifestaciju iskoristiti za razmjenu poduzetničkih ideja i iskustava te za sklapanje novih partnerstava.

 



Stranica