Pomoćnica ministra Ana Mandac prisustvovala predstavljanju istraživanja „Žene u poslovnom svijetu“

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/zene u poslovnom svijetu 2.JPG
U Hrvatskoj udruzi poslodavaca danas se održalo predstavljanje 2. istraživanja „Žene u poslovnom svijetu“. Među mnogobrojnim gostima predstavljanju istraživanja prisustvovali su pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Majda Burić, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja, Deloitteov partner u odjelu poslovnog savjetovanja i rukovoditelj hrvatskog ureda Zlatko Bazianec i mnogi drugi.

„Osobno radim u timu koji pretežito čine žene. Zajedno s njima osmišljavam i provodim projekte usmjerene na jačanje poduzetništva, čiji važan i neizostavan dio čini poduzetništvo žena. Upravo je započeo projekt na koji sam izrazito ponosna pod imenom Promocija poduzetništva, gdje ćemo promovirati i provoditi ciljane aktivnosti usmjerene upravo na jačanje ženskog poduzetništva. Vjerujem da ćemo tako pokrenuti još jedan mali kotačić promjene započet davno, davno prije rođenja svih nas ovdje prisutnih, ali neizostavan za sve one žene koje tek počinju razmišljati o uključivanju u svijet poduzetništva i kojima trebamo svi skupa dati podršku kako bi se na taj korak i odlučile“- kazala je tom prilikom pomoćnica Mandac.

Istraživanje koje je tijekom listopada i studenoga 2018. godine proveo Deloitte u suradnji s HUP-om prikazuje stavove i razmišljanja menadžera na vodećim pozicijama tvrtki i financijskih institucija u usporedbi s istraživanjem provedenim 2013. godine. Poseban naglasak u istraživanju stavljen je na razvoj poduzetništva žena koje je predstavila partnerica u Deloitteu i voditeljica SheXO inicijative Helena Schmidt.

U sklopu predstavljanja istraživanja održao se okrugli stol „Razvoj i zadržavanje talenata“  na kojem su sudjelovali zamjenica izvanrednog povjerenika u Agrokoru Irena Weber, izvršna direktorica ljudskih potencijala Atlantic Grupe Mojca Domiter, zamjenik predsjednika uprave Končar Elektroindustrije Gordan Kolak,  direktorica ljudskih potencijala i komunikacija IN2 grupe Hrvojka Kutle, predsjednica HUP-a Gordana Deranja, predsjednik uprave Plive Mihael Furjan i partnerica u Deloitteovom odjelu Vedrana Jelušić.

Stranica