Peto zasjedanje Zajedničke hrvatsko - albanske komisije za gospodarsku suradnju

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/galerija/HR-AL naslovna.JPG

 

Danas je u Zagrebu održana 5. sjednica Zajedničke hrvatsko - albanske komisije za gospodarsku suradnju.

Zajedničkim povjerenstvom predsjedali su g. Zvonimir Novak, pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske te zamjenica ministra financija i gospodarstva Republike Albanije gđa. Albana Shkurta.

Hrvatsko izaslanstvo sastojalo se od predstavnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva turizma, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva financija,Ministarstva zdravlja, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog zavoda za norme i Agencije za investicije i konkurentnost.

Prilikom zasjedanja Zajedničkog povjerenstva, dvije strane su razmijenile informacije o perspektivama bilateralne gospodarske suradnje, a posebno su obrađena područja industrije, transporta i infrastrukture, energetike i zaštite okoliša, turizma, poljoprivrede, financija, urbanog razvoja i prostornog planiranja, znanosti, zdravlja, socijalne zaštite, standardizacije te EU integracija.

Po završetku zasjedanja supredsjedatelji Zajedničke komisije, pomoćnik ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, g. Zvonimir Novak i  zamjenica ministra financija i gospodarstva Republike Albanije, potpisali su Protokol zasjedanja Zajedničke hrvatsko - albanske komisije o gospodarskoj suradnji.

 



Stranica