Otvoren Prijamni centar Repušnica – prvi službeni ulaz u Park prirode Lonjsko polje s moslavačke strane

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/57347d690bfca.jpg

U parku prirode Lonjsko polje danas je svečano otvoren Prijamni centar Repušnica. Projekt je ukupno vrijedan 6 milijuna kuna, a financiran je sa 85% sredstava iz EU fondova dok su preostalih 15% sredstava osigurali Grad Kutina i Turistička zajednica Grada Kutine.

„Riječ je o iznimno važnom projektu jer se radi o prvom službenom ulazu u park sa moslavačke strane čime će se osigurati bolja kontrola unutar parka, a gostima novi zanimljivi sadržaji i usluge. Naša je zadaća čuvati prirodna bogatstva koja imamo i istovremeno ih mudro koristiti za razvoj lokalnih sredina u kojima se nalaze. Zato su bitna ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu, poput uređenja centra za posjetitelje Krapje te sada prijamnog centra Repušnica. Razvojem i unaprjeđenjem posjetiteljske infrastrukture omogućuje se kvalitetnije upravljanje posjećivanjem i upoznavanje posjetitelja s našim prirodnim vrijednostima te se stvara dodana vrijednost cijeloj regiji. Posebice kroz mogućnost razvoja održivog turizma i poljoprivrede“ – istaknula je pomoćnica ministra za zaštitu prirode Irina Zupan.

Otvorenjem prijamnog centra Repušnica značajno će se promijeniti turistička slika Grada Kutine i Moslavine i osigurati uvjeti za stvaranje nove turističke ponude.

Prijamni centar Repušnica obogatit će ponudu parka. Osim dočeka gostiju, održavat će se predstavljanja parka u dvorani Prijamnog centra, tu su i suvenirnica, info pultevi, mogućnost najma bicikla. Također, posjetiteljima će se nuditi različite usluge kao što su vođeni obilasci Parka prirode Lonjsko polje od strane turističkih vodiča, vožnja s kočijama, vožnja čamcima, prikaz tradicionalnog ribolova, smještaj, predstavljanje kulturne i tradicijske baštine i slično.

Opći cilj je pridonijeti razvoju održivog kontinentalnog poduzetništva u turizmu i prosperiteta u Moslavini uz razvoj konkurentne, integrirane i obogaćene turističke ponude kroz iskorištavanje i ujedinjavanje turističkih potencijala i atrakcija Lonjskog polja i Moslavine.

 



Stranica