Otvoren prezentacijsko - edukacijski centar u Parku prirode Kopačkom ritu

  • Slika /slike/Vijesti/2022/P1103800.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Danas je u Kopačkom ritu otvoren prezentacijsko - edukacijski centar za posjetitelje Tikveš. Na svečanosti otvorenja sudjelovali su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg, državna tajnica Ministarstva turizma i sporta Sandra Herman, župan Ivan Anušić, načelnik općine Bilje Željko Cickaj, a domaćin im je bio ravnatelj Parka Ivo Bašić.
 
Izgradnja Prezentacijsko - edukacijskog centra Tikveš, ukupne vrijednosti 61 milijun kuna, financirana je sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u 85 postotnom iznosu prihvatljivih troškova, a ostatak je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
 
Prezentacijsko - edukacijski centar ima cilj, kroz održivo korištenje odredišta prirodne baštine, valorizirati prirodnu baštinu Parka prirode Kopački rit i povećati privlačnost modernizacijom sadržaja i programa za posjetitelje, te na taj način omogućiti razvoj jednog od najvećih potencijala koji se nalazi u samom Parku prirode. Infrastrukturno ulaganje uz obnovljena tri objekta upisana u kulturnu baštinu i njihovo opremanje, omogućit će bolji prihvat posjetitelja te dugoročno osigurati financijsku isplativost investicije. Realizacija ovog projekta dat će dodatni zamašnjak turističkom razvoju regije.

Stranica