Otvoren prezentacijski centar Parka prirode Biokovo 'Adrion srce planine'

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5a1ebea69e7f8.jpg

U utorak, 28. studenog, svečano je otvoren prezentacijski centar Parka prirode Biokovo „Adrion srce planine“ u novouređenoj upravnoj zgradi na Gradskom sportskom centru u Makarskoj.

Centar je pred stotinjak posjetitelja otvorio dr. sc. Mario Šiljeg, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

„Ovakav projekt je idealan primjer kako se suradnjom državne uprave i lokalne zajednice može postići puno i opće korisno. Vrijednost ovog projekta je preko 9 milijuna kuna i nije ovo jedini projekt koji se realizira uz potporu Ministarstva zaštite okoliša i energetiku. Pred nama je za Biokovo i projekt vrijedan 35 milijuna kuna koji će se sastojati od više multifunkcionalnih cjelina i koje će doprinijeti prepoznatljivosti ovog parka i povećanju broja posjetitelja“ – rekao je dr. sc. Mario Šiljeg.

Uzvanike su pozdravili i gradonačelnik Makarske Jure Brkan, ravnatelj Javne ustanove PP Biokovo Velimir Vidak Buljan te Aleksandra Čilić u ime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ravnatelj Javne ustanove „Park prirode Biokovo“ Velimir Vidak izrazio je zahvalnost svima koji su sudjelovali u projektu kojim se uspjelo na samo 120 četvornih metara dočarati ljepotu i bogatstvo svih 193 kilometra četvorna Parka prirode Biokovo.   

Prezentacijski centar „Adrion srce planine“ nalazi se u novouređenoj upravnoj zgradi na Gradskom sportskom centru u Makarskoj, na adresi Franjevački put 2a. U njemu se posjetitelji mogu upoznati sa biljnim i životinjskim svijetom Biokova, te geološkom i kulturnom baštinom najviše dalmatinske planine. 



Stranica