Otvoren Centar za posjetitelje Medvedgrad

Slika /slike/Vijesti/2021/MEDVEDGRAD by Marko Edge 19.jpg
Centar za posjetitelje Medvedgrad u Parku Prirode Medvednice danas je svečano otvoren.

Događaju su prisustvovali izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić, izaslanik ministrice kulture i medija Tomislav Petrinec, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Zorislav Antun Petrović, pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Matea Radić, načelnik Općine Bistra Danijel Drviš, ravnatelj Uprave za zaštitu prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Igor Kreitmeyer te ravnateljica Javne ustanove Park prirode Medvednica Marina Popijač.
 
Projektne aktivnosti najvrjednijeg i najvećeg projekta u povijesti Javne ustanove Parka prirode Medvednica pod nazivom “Poboljšanje posjetiteljskog kapaciteta u svrhu održivog upravljanja Parkom prirode Medvednica“ započete su 2018., a za novi sjaj Medvedgada uloženo je gotovo 40 milijuna kuna.
 
Obnovljeni Medvedgrad postao je Centar za posjetitelje s nekoliko funkcionalnih cjelina. Popuno su obnovljeni Veliki i Mali palas koji sada sadrže informacijski centar, suvenirnicu, atraktivne muzejske izložbe i prostor za odvijanje raznih programa, radionica i događanja.
 
Dodatni sadržaji Centra uključuju posebnu ponudu za djecu s dva edukativna programa i pripadajućim interaktivnim dječjim igračkama i mozgalicama koje će pružiti zabavno učenje o prirodnim i kulturnim vrijednostima Parka prirode Medvednica.
 
U sklopu Projekta ugrađena je moderna informatička i multimedijalna oprema, a realizirano je i snimanje filmova i fotografija sa zemlje i iz zraka o Parku i njegovim zanimljivostima. Uređen je pristup za naplatu ulaznica, postavljeni su brojači posjetitelja, kupljeni električni bicikli, dizajnirani i izrađeni suveniri i radna odjeća za buduće zaposlenike Centra.

Centar će za posjetitelje biti otvoren od sutra, 23. listopada. Dolazak je moguć uz prethodnu najavu na info@pp-medvednica.hr.

FOTO: Marko Edge

Stranica