Održana konferencija o Modernizacijskom fondu

Slika /slike/Vijesti/2021/20210920_102021.jpg
Modernizacijski fond Europske unije predstavljen je u Zagrebu na konferenciji koju je organiziralo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Modernizacijski fond je program financiranja koji je razvila Europska komisija za financijsku potporu deset država članica Europske unije s nižim dohotkom, kako bi se omogućila njihova tranzicija prema klimatskoj neutralnosti. Na konferenciji su predstavljeni cijevi Modernizacijskog fonda, načini provedbe, uvjeti prihvatljivosti i kriteriji dodjele potencijalnim prijaviteljima projekata u Hrvatskoj.
 
Hrvatska je jedna od država korisnica Modernizacijskog fonda čija će se sredstva uložiti u modernizaciju energetskog sektora i povećanje energetske učinkovitosti. U Republici Hrvatskoj će Modernizacijski fond financirati ulaganja u industriju, prijenosne i distribucijske mreže, proizvodnju toplinske energije i mreže te sektor prometa, a sve s ciljem dekarbonizacije sektora, povećanja energetske učinkovitosti i udjela obnovljivih izvora energije, kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi 2030.
 
Konferencija je održana u okviru projekta tehničke pomoći „Provedba novih financijskih mehanizama u okviru revidirane Direktive o ETS-u za razdoblje 2021. – 2030.“.
 
Najave regionalnih radionica za Modernizacijski i Inovacijski fond
 
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja najavljuje i tri regionalne radionice vezano za predstavljanje i provedbu Modernizacijskog i Inovacijskog fonda u Republici Hrvatskoj.
 
Radionice će se održati uz podršku Hrvatske gospodarske komore - u Županijskoj komori u Splitu u srijedu, 29. rujna 2021., Županijskoj komori u Rijeci u četvrtak, 30. rujna 2021., i u Županijskoj komori u Osijeku u četvrtak, 7. listopada 2021. Završnu radionicu Ministarstvo će organizirati online, u četvrtak, 21. listopada 2021. Prijave na sve navedene radionice moguće je izvršiti na stranici Hrvatske gospodarske komore.
 
Za više informacija oko Modernizacijskog i Inovacijskog fonda možete se obratiti Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja na adrese modernizacijski-fond@mingor.hr ili inovacijski-fond@mingor.hr.

Prezentaciju s Konferencije možete pogledati na sljedećoj poveznici, a cijelu Konferenciju možete poslušati ovdje.
 

Stranica