Održana akcija #ZaZeleniSvakiDan u Splitu

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Naslovna.jpg
  • Slika
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja danas je na Trgu Republike (Prokurativama) u Splitu održalo akciju Zazeleni svaki dan kojom se građanima želi ukazati na to da promjenom svakodnevnih navika činimo pozitivne korake ka smanjenju štetnog utjecaja na klimu, okoliš i prirodu. Akcija je organizirana u suradnji s Gradom Splitom, Udruženjem obrtnika Split i Turističkom zajednicom Grada Splita.
 
Na Prokurativama su splitski obrtnici – postolari, krojači, urari, optičari, serviseri aparata za kućanstvo, bravari, brusači noževa i drugi, građanima besplatno obavljali manje popravke na donesenim predmetima. Podršku ovoj akciji dali su i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak.
 
Cilj ove akcije je osvijestiti problem neodrživog korištenja prirodnih resursa i proizvoda koje svakodnevno koristimo, čime zagađujemo okoliš i utječemo na klimu. Ponovnom i produženom upotrebom predmeta osigurava se očuvanje prirode, ali i više raspoloživih resursa budućim naraštajima.
 
Ministar Ćorić u Splitu je sa suradnicima obišao i tržnicu gdje je građanima dijelio ekološki prihvatljive vrećice od reciklirane plastike i tkanine za trajnu upotrebu.
 
„Nakon uspješno provedene akcije #ZaZeleniSvakiDan u Zagrebu i Rijeci, drago mi je što i u Splitu možemo ukazati na važnost našeg odnosa prema okolišu i prirodi. Polako već ulazi u svijest građana da moramo odvajati i reciklirati, ali nužno je cjelovito odgovorno ponašanje koje će rezultirati smanjenjem nastanka otpada“, izjavio je ministar Ćorić.

Stranica