Održana 2. sjednica Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana

Slika /slike/Vijesti/2021/Azerbejdžan.jpg
Druga sjednica Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana održana je danas u Zagrebu.
 
Hrvatsko izaslanstvo predvodio je ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić, dok je azerbajdžansko izaslanstvo predvodio ministar kulture Republike Azerbajdžan Anar Karimov.
 
Zajedničko povjerenstvo za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžan uspostavljeno je u skladu s odredbama “Sporazuma o gospodarskoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžan” potpisanim 11. ožujka 2013.
 
Na otvaranju sastanka supredsjedatelji su istaknuli značajna postignuća između Republike Azerbajdžan i Republike Hrvatske u političkom, gospodarskom i humanitarnom području. Istaknuto je da je daljnje proširenje dosadašnje suradnje u interesu obiju strana, a djelovanje Zajedničkog povjerenstva u tom smislu dat će snažan poticaj razvoju bilateralnih odnosa.
 
Današnji razgovori bili su usmjereni na pregled bilateralne gospodarske suradnje po sektorima i na analizu mogućnosti za unaprjeđenje, a obuhvaćena su područja industrije, energetike, ICT-a, prometa, kulture, turizma, sporta, zdravstvene skrbi, poljoprivrede i sigurnosti hrane te obrazovanja i znanosti. 
 
Kao rezultat susreta, dvije su strane ovom prilikom potpisale Protokol koji omogućava daljnje intenziviranje suradnje i produbljenje bilateralnih odnosa.

Stranica