Održan seminar „NATO i gospodarstvo: Dan hrvatske industrije“

  • Slika /slike/Vijesti/2022/SEF.jpg
  • Slika
U organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva obrane i Hrvatske gospodarske komore 2. prosinca 2022. u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore održan je seminar „NATO i gospodarstvo: Dan hrvatske industrije“. Pozdravne govore održali su Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj, Marc Heinemann, zamjenik direktora za nabavu u agenciji NSPA, komodor Milan Blažević, savjetnik za projekte opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske u Ministarstvu obrane i Robert Blažinović, v.d. ravnatelja Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.
 
Seminar je bio namijenjen tvrtkama kojima je cilj poslovati u okviru postupaka javne nabave NATO agencije NSPA. U predavanjima koje je održao Marc Heinemman predstavnici tvrtki imali su priliku saznati što se nabavlja putem navedene NATO agencije. Nacionalni postupak prezentirala je Mirna Maravić iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, dok je web stranicu www.natonatjecaji.hr prezentirala Tajana Kesić Šapić iz Hrvatske gospodarske komore.
 
Dvije hrvatske tvrtke, Galeb d.d. i Dok-ing d.o.o. prikazale su svoja iskustva suradnje s agencijom NSPA. Seminar je omogućio dobivanje informacija o natječajima NSPA-e – načinima prijave, bazama podataka i natječajnoj dokumentaciji.
 
Na kraju seminara, student Fakulteta elektrotehnike i računarstva Leon Baždar, koji je u sklopu kampanje „WE ARE NATO“ u listopada ove godine, zajedno s ostalim studentima posjetio tvrtku Flammifer d.o.o. i HS produkt d.o.o., održao je prezentaciju o posjetu tvrtkama. Također, zahvalio je i tvrtki Hemco d.o.o. iz Đakova koji su ugostili studente i učenike Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku, Odjela za kemiju i Odjela za fiziku, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka te Elektrotehničku i prometnu školu Osijek.

 

Stranica