Održan sastanak o poboljšanju vodnog režima uslijed rada Hidroelektrane Lešće

Slika /slike/Vijesti/2021/sastanak.jpg
Danas je u prostoru Hrvatskih voda održan sastanak na temu poboljšanja vodnog režima uslijed rada Hidroelektrane Lešće na rijeci Donjoj Dobri, nizvodno od Hidroelektrane Lešće.
 
Uz ministra gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislava Ćorića, glavnu savjetnicu Anju Bagarić, ravnateljicu Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora Elizabetu Kos i ravnateljicu Uprave za energetikau dr. sc. Kristinu Čelić, sastanku su prisustvovale i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin te pročelnica Marina Jarnjević. Ispred Hrvatskih voda sastanku je prisustvovao mr. sc. Zoran Đuroković, generalni director, te Davorin Piha, direktor Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu. Petar Sprčić, član Uprave, i Robert Krklec, direktor HEP proizvodnje, sudjelovali su na sastanku ispred HEP-a.
 
Na sastanku se raspravljalo o tijeku izrade Idejnog rješenja i studije izvodljivosti za predmetni projekt čiji su dionici Karlovačka županija, HEP Proizvodnja d.o.o. i Hrvatske vode. Projekt se provodi temeljem potpisanog Sporazum o partnerstvu dionika.
 
Cilj projekta je doprinijeti optimizaciji vodnog režima rijeke Dobre te poboljšati hidrološke, hidrauličke i geomorfološke parametre stanja korita rijeke Dobre nizvodno od HE Lešće.

Projekt je podržan od strane svih dionika te se nastavlja s njegovom daljnjom provedbom.

Stranica