Održan Početni sastanak projekta „Unaprjeđenje podataka o otpadu od plastike u Republici Hrvatskoj“

Slika /slike/Vijesti/2021/thobias-lofqvist-ylo_-RaIWD8-unsplash mala.jpg
U organizaciji Zavoda za zaštitu okoliša i prirode u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, 26. travnja je održan Početni sastanak (kick-off) projekta „Unaprjeđenje podataka o otpadu od plastike u Republici Hrvatskoj“ (Improvement of Data on Plastic Waste in Croatia).
 
Projekt će se provoditi 18 mjeseci, ukupne je vrijednosti 142.978,24 eura, pri čemu Europska unija financira udio do 90%.
 
Na sastanku su sudjelovali predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatske gospodarske komore.
 
Cilj projekta je unaprijediti podatke i statistike o potrošnji određenih proizvoda i otpadu od plastike, koje je potrebno izvještavati sukladno obvezama iz tri Direktive Europske unije i njihovim provedbenim propisima: Direktive 94/62/EC o ambalaži i ambalažnom otpadu, Direktive (EU) 2015/720) o smanjenju potrošnje laganih plastičnih vrećica te Direktive (EC) 2019/904 o smanjenju utjecaja određenih plastičnih predmeta na okoliš (SUP).
 
U narednom periodu, projektni tim će se povezati s relevantnim institucijama i poslovnim grupacijama kako bi se odredili prioritetni podaci koji će biti predmet istraživanja projekta te kako bi se osigurala kvalitetna provedba i rezultati projekta.

Stranica