Objavljen Javni poziv za nacionalno sufinanciranje LIFE projekata za 2020. godinu

Slika /slike/Vijesti/1. pravo na pristup.jpg
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike zajedno s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osiguralo je nacionalno sufinanciranje za projekte koji se prijavljuju na natječaj programa LIFE u 2020. godini.
 
Program LIFE je financijski instrument Europske unije koji potiče razvoj i provedbu inovativnih odgovora na izazove u provedbi i dostizanju ciljeva u području okoliša i klimatskih aktivnosti.
 
Program LIFE odabrane projekte sufinancira u iznosu do 55 % prihvatljivih troškova, osim za projekate iz Prirode i bioraznolikosti, gdje je moguće osigurati sufinanciranje do 60 %, odnosno do najviše 75 % sufinanciranja za projekte usmjerene na konkretne aktivnosti očuvanja prioritetnih vrsta i stanišnih tipova propisanih EU direktivama o staništima i pticama. 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će projekte koji budu odabrani za financiranje iz Programa LIFE za 2020. godinu sufinancirati u visini do 50 % od preostalog iznosa koji korisnik mora samostalno osigurati.
 
Na LIFE program mogu se prijaviti javna tijela, privatne tvrtke i nevladine organizacije. Sve informacije dostupne su na linku: https://lifeprogramhrvatska.hr/hr/objavljen-javni-poziv-za-nacionalno-sufinanciranje-life-projekata-2020/

Stranica