Obilježen Tjedan prava potrošača u Čakovcu

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/Tjedan potrošača Čakovec 1.jpg

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s drugim javnim tijelima, dionicima politike zaštite potrošača u RH, povodom obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača u danima od 8.-15. ožujka 2018. godine organizira Tjedan prava potrošača u Republici Hrvatskoj. Riječ je o događaju koji u 7 gradova Republike Hrvatske (Čakovec, Slavonski Brod, Vinkovci, Pula, Zadar, Dubrovnik i Zagreb), uz informiranje građana o njihovim pravima, uključuje i edukaciju gospodarstvenika o propisima iz područja zaštite potrošača.

8. ožujka 2018. godine u Čakovcu, u prostoru Međimurske županije (Scheierova zgrada), održana je edukacija gospodarstvenika iz područja zašite prava potrošača.Tijekom edukacije gospodarstvenici su se imali priliku upoznati sa obvezama trgovaca sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, iskustvima tržišne inspekcije, digitalnom gospodarstvu u sferi zaštite prava potrošača, aktivnostima Europskog potrošačkog centra u Hrvatskoj, alternativnim rješavanjem potrošačkih sporova u praksi, informiranjem potrošača o hrani, znakovima kvalitete hrvatskih proizvoda te ulogom mjeriteljstva u politici zaštite potrošača.

Tijekom drugog dijela programa, koji je održan u prostoru Međimurske županije (Scheierova zgrada), građani su se, uz pomoć stručnjaka iz područja zaštite prava potrošača, upoznali sa potrošačkim pravima te o načinima korištenja svojih prava u svakodnevnom životu.



Stranica