Novi okolišni i vodno-gospodarski projekti u Međimurju

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/577d0220cb017.JPG

Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, te pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Milan Rezo, boravili su danas u radnom posjetu gradu Prelogu. 

Tema radnog sastanka bila je vezana uz financiranje i realizaciju projekta  izvedbe radova na sanitarnoj i oborinskoj kanalizacijskoj mreži naselja Čehovec. Sukladno dogovoru, nakon uspješno završenog postupka javne nabave za navedene radove, u petak 15. srpnja 2016. godine slijedi potpisivanje Ugovora s izvođačem radova, a isti će započeti u što kraćem roku. Ova investicija će biti sufinancirana od strane Hrvatskih voda i Grada Preloga.

Također, jedna od tema radnog sastanka bila je i izgradnja Centra za ponovnu uporabu otpada na području Grada Preloga. Gradsko komunalno poduzeće PRE-KOM pripremilo je projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju Centra te se iščekuje raspisivanje javnog poziva od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje izgradnje.

Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg istaknuo je kako je Grad Prelog jedan od gradova sa visoko postignutim ciljevima politike gospodarenja otpadom, te da će i Centar za ponovnu upotrebu otpada još više istaknuti ovaj grad kao pozitivan primjer brige za okoliš i zdravlje ljudi. 

Zamjenik Šiljeg obišao je i stambeno naselje sa tipskim niskoenergetskim stambenim objektima koje osim režijskih ušteda vlasnicima, predstavljaju i značajan doprinos zaštiti okoliša i klime kroz značajno smanjenu emisiju stakleničkih plinova. 



Stranica