Natalija Božičević izabrana za ravnateljicu Nacionalnog parka Plitvička jezera

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/553e26bcf136d.jpg

'Pred ravnateljicom Nacionalnog parka Plitvička jezera odgovoran je posao. Vodit će jedan od naših najpoznatijih nacionalnih parkova i zajedno s ostalim ravnateljima raditi na ostvarenju cilja da parkovi postanu pokretači održivog razvoja široke regije koja ih okružuje. Protekle tri godine intenzivno ulažemo u zaštićena područja. Zajedno s ravnateljima ulažemo u razvoj turističkih sadržaja i što boljoj ponudi za posjetitelje jer jedino to omogućava rast broja posjetitelja bez ugrožavanja temeljnih fenomena pojedinog parka. No jednako je važno da to omogućava i razvoj lokalne zajednice - obiteljskih gospodarstava, poljoprivrednih i uslužnih sadržaja.' – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović povodom imenovanja Natalije Božičević novom ravnateljicom Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Natalija Božičević, diplomirana ekonomistica, izabrana je za ravnateljicu Nacionalnog parka Plitvička jezera na razdoblje od četiri godine. Na natječaj je pristiglo dvanaest prijava kandidata, a u postupku izbora kao najbolji kandidat istaknula se Natalija Božičević, dosadašnja vršiteljica dužnosti. Njezino dosadašnje profesionalno iskustvo u Nacionalnom parku Plitvička jezera, stručno zvanje i vizija razvoja Parka izdvojili su Nataliju Božičević među kandidatima.

Natalija Božičević tijekom radnog staža obnašala je više odgovornih rukovodećih funkcija u raznim poslovnim jedinicama Javne ustanove 'Nacionalni park Plitvička jezera' u kojoj je zaposlena od 1999. godine. Od kraja 2013. vodila je Javnu ustanovu kao vršiteljica dužnosti u čijem mandatu su pokrenuti projekti s ciljem razvoja infrastrukture i turističke ponude Parka. Ove sezone biti će otvoren restoran 'Lička kuća' koji je 2012. stradao u požaru. Radovi na obnovi vrijedni su nešto više od 7 milijuna kuna i pri samom su kraju.

'Zahvaljujem ministru Zmajloviću na povjerenju i vjerujem da ću uz njegovu podršku moći ubrzati velike projekte koje radimo u parku u suradnji s Ministarstvom. Plitvice su najpoznatiji nacionalni park na kojeg smo s pravom ponosni svi u Hrvatskoj. Plitvice su pored toga i svjetski prepoznata lokacija, u pravom smislu riječi jedan od najjačih hrvatskih brendova. Ponosna sam što ću sljedeće četiri godine brinuti o njihovom održivom razvoju i svjesna odgovornosti i visokih očekivanja koja je Ministar postavio.' – rekla je Natalija Božičević.

 



Stranica