Nastavak službenog posjeta potpredsjednice VRH Dalić Islamskoj Republici Iranu

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/galerije/Iran naslovna nova.JPG

 

U nastavku posjeta Islamskoj Republici Iranu, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić, sastala se s ministrom industrije, rudarstva i trgovine Mohammadom Shariatmadaryem s kojim je razgovarala o konkretnim mogućnostima uspostavljanja suradnje u području industrije s posebnim naglaskom na brodogradnju i željeznički transport.

Potpredsjednica VRH Dalić susrela se i s predsjednikom iranske komore trgovine, industrije, rudarstva i poljoprivrede Gholamhosseinom Shafeijem te se obratila hrvatskim i iranskim gospodarstvenicima.

Tijekom susreta s gospodarstvenicima potpredsjednica Dalić je naglasila kako je vlada RH usmjerena jačanju gospodarskih veza s Islamskom Republikom Iranom te istaknula kako je tijekom dosadašnjih sastanaka s iranskim dužnosnicima svjedočila želji iranskih institucija za unapređenjem gospodarske suradnje između dvije zemlje u okviru širih dobrih političkih odnosa.

Pozvala je gospodarstvenike da iskoriste taj okvir i prilike koje im se otvaraju za dobrobit svojeg poslovanja ali i za dobrobit svojih država. Naglasila je kako u gospodarskim odnosima dvije države postoji veliki potencijal za unapređenje suradnje, posebno u područjima istraživanja nafte i plina, brodogradnje, farmaceutike, energetike, inženjeringa, prehrambene industrije te turizma.

Naglasila je kako vjeruje da će se zajedničkim naporima riješiti pitanje bankarskih transakcija kako bi gospodarska suradnja dobila jos veći zamah.

Na kraju susreta, održani su b2b sastanci između hrvatskih i iranskih tvrtki iz područja industrije, turizma, energetike te prehrambene industrije.

Na kraju posjeta potpredsjednica Dalić sastat će se s potpredsjednikom Islamske Republike Iran i predsjednikom Organizacije za kulturno nasljeđe, obrt i turizam Ali Asghar Munesanom s kojim će razgovarati o potencijalima bilateralne suradnje u području turizma.

 



Stranica