Najava konferencije „Nacionalni inovacijski sustav za konkurentniju Hrvatsku“ - Zagreb, 11. ožujka 2019.

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/Vizual konferencija.jpg


Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizator je konferencije „Nacionalni inovacijski sustav za konkurentniju Hrvatsku“ koja će se održati 11. ožujka 2019. u hotelu Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb, s početkom u 11 sati.

 

Cilj Konferencije je istaknuti značaj istraživanja, razvoja i inovacija kao pokretača rasta hrvatskog gospodarstva te predstaviti aktivnosti koje se provode radi uspostave učinkovitog i dugoročno održivog nacionalnog inovacijskog sustava. U izlaganjima hrvatskih dužnosnika, eminentnih domaćih i međunarodnih stručnjaka te panel diskusiji u kojoj će sudjelovati predsjednici tematskih inovacijskih vijeća bit će govora o nacionalnom inovacijskom sustavu i ulogama njegovih dionika u stvaranju novih poslovnih prilika, pametnoj specijalizaciji te poticanju inovacija kroz suradnju poslovne i znanstveno-istraživačke zajednice. Na Konferenciji će biti predstavljeni  i planovi i pravila financiranja projekata iz Europskih strukturnih  i investicijskih fondova za novo programsko razdoblje 2021. – 2027., kao i javni pozivi Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za istraživanje, razvoj i inovacije.

 

Konferencija se održava u okviru “Strateškog projekta za podršku uspostavi Inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi” čiji je korisnik Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a partner na projektu je Hrvatska gospodarska komora. Projektom se želi stvoriti učinkovit i samoodrživ okvir za podršku i poticanje ulaganja privatnog sektora u istraživanje, razvoj i inovacije, kao i podići svijest o značaju istraživanja, razvoja i inovacija za rast i razvoj hrvatskog gospodarstva temeljenog na znanju i izvrsnosti. Projekt je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

​Napomena, prijava na Konferenciju moguća je samo sa pozivnicom.

Program Konferencije

 

 



Stranica