Ministri Zmajlović i Hajdaš Dončić obišli kapitalne infrastrukturne projekte u Jastrebarskom

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5565bb02e7631.jpg

Grad Jastrebarsko doista može u svakom pogledu biti primjer kako se radi i kako se kvalitetno pripremljenim projektima i zajedničkim zalaganjem ostvaruju rezultati. Svaka nova investicija znači posao, nova radna mjesta. Gospodarski rast i nova radna mjesta temelj je svih Vladinih politika, neovisno o kojem resoru se radi. A ono što je bitno istaknuti jest da naš rad daje konkretne i mjerljive rezultate koje vidimo i na lokalnim i na nacionalnoj razini.“ – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović povodom današnjeg obilaska infrastrukturnih projekata u Jastrebarskom.

U Jastrebarskom se realiziraju dva velika infrastrukturna projekta vrijedna preko 26 milijuna kuna – obnova kolodvora u Donjem Desincu i prometno uređenje ulaza u Jastrebarsko.

Projekte su danas obišli ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, predsjednica Uprave HŽ Infrastrukture Renata Suša i član Uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković.

„Vrlo sam zadovoljan dinamikom odvijanja radova na izgradnji nadvožnjaka koji će u Jastrebarskom i njegovoj široj okolici znatno utjecati na bolju prometnu protočnost, ali imati i veliku ulogu u sigurnosti u prometu. Ovo je tranzitni dio grada i zahvaljujući ovoj investiciji u produženje državne ceste D310 te gradnji nadvožnjaka, kojim se rješava križanje te ceste s željezničkom prugom, sam promet u gradu će biti rasterećen, neće biti zastoja na križanjima, a važno je naglasiti kako će i ova nova gospodarska zona grada dobiti na atraktivnosti. Kako vidimo, radovi se odvijaju i prije zadanih rokova i možemo očekivati da će ova prometna infrastruktura biti završena prije kraja godine“ – istaknuo je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel ističe: „Jaska konačno dobiva rješenje koje će bitno unaprijediti promet u samom Gradu i ujedno povećati sigurnost naših sugrađana. Ovo je najveći prometni projekt u Jaski unazad 30 godina, i hvala Vladi, resornom ministarstvu i Hrvatskim cestama što su prepoznali važnost ovog projekta za naš Grad''.

U Donjem Desincu upravo je završena obnova kolodvora. U sklopu projekta, čiji je nositelj HŽ Infrastruktura, napravljen je remont željezničke pruge te je izgrađen bočni peron željezničke postaje. Vrijednost radova iznosi 1,3 milijuna kuna.

U tijeku su radovi na uređenju prometnog ulaza u grad. Riječ je o projektu vrijednom 25 milijuna kuna koji vode Hrvatske ceste. U sklopu projekta provode se radovi na denivelaciji križanja državne ceste D310 i željezničke pruge na pružnom prijelazu Čabdin i spajanju na rotor koji će biti izgrađen u Jastrebarskom. Projektom je predviđena gradnja nadvožnjaka, ali i izgradnja produžetka prekinute Tesline ulice te njezin spoj na drugi novoizgrađeni rotor.

Ministri su dovršene radove i radove u tijeku obišli samo desetak tjedana nakon što je u Jastrebarskom otvoren logistički centar Kauflanda – investicija od gotovo 500 milijuna kuna koja je ujedno i najveća investicija u Hrvatskoj u proteklih nekoliko godina. Sva ova ulaganja dio su priče o uspjehu Jaske i sve odreda doprinose boljoj kvaliteti života u jednom od najaktivnijih malih gradova u Hrvatskoj – istaknuo je ministar Zmajlović govoreći o tome što Jasku čini uspješnom.

„Ključ uspjeha je da se rad gradske uprave vodi vizijom grada u kojem se bolje živi. Prvi korak je stvaranje preduvjeta za investiranje koje sa sobom donosi radna mjesta. Drugi korak su ulaganja u infrastrukturu potrebnu za privlačenje investicija, ali i proaktivnost gradskih službi i dostupnost što značajno utječe na dobru investicijsku klimu. I na koncu, radna mjesta, posao je jedan od ključnih faktora 'boljeg života' u nekom gradu, a krug se zatvara jer infrastruktura koja služi poduzetnicima u službi je i svih građana“ – naglasio je Zmajlović.

Prometnice, komunalna infrastruktura i općenito funkcioniranje službi u gradu te dobri rezultati u gospodarenju otpadom i provođenju projekata energetske učinkovitosti, razvoj turizma, vinogradarstva i poljoprivrede dio su jaskanske uspješne priče.

 



Stranica