Ministarstvo zaštite okoliša i energetike na 17. Festivalu znanosti

Slika /slike/Vijesti/12.4.2019. - Virtualni muzej.jpg

Mobilnom izložbom obrađeno je 37 tema iz područja zaštite okoliša i prirode.

Info centar zaštite okoliša i prirode Diverterra predstavljen je jučer u sklopu 17. Festivala znanosti u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Tradicionalna manifestacija koja promiče znanost na popularan način otvorena je za posjetitelje do subote, 13. travnja 2019. godine, a ovogodišnji je naziv „Boje“.

Mobilna izložba Diverterre, točnije njezin virtualni muzej, na poučan, ali i zabavan način djeci predškolske i školske dobi približava tematiku zašite okoliša i prirode te klimatskih promjena, a u isto su se uvjerili i najmlađi posjetioci Festivala znanosti, koji su imali priliku pogledati dio sadržaja Diverterre putem tablet uređaja.

Mobilnom izložbom obrađeno je 37 tema iz područja zaštite okoliša i prirode koje su kroz grafiku, animaciju i interakciju primjerenu mlađem uzrastu posjetitelja narativno predstavljane animiranim likovima 7 životinja avatara – ježa, morske kornjače, vidre, risa, dinarskog voluhara, medvjeda i pčele na 29 panela.

Virtualna izložba Infocentra zaštite okoliša i prirode Diverterra nastala je kao rezultat projekta “Jačanje uloge Hrvatske agencije za okoliš i prirodu u informiranju i podizanju svijesti javnosti u području zaštite okoliša, klimatskih promjena, zaštite prirode i bioraznolikosti“, a njezina je uloga, upotrebom najnaprednije IKT opreme i tehnologije (multimedijalnim i hologramskim sadržajima u proširenoj stvarnosti) doprinijeti integraciji koncepta održivog razvoja u svakodnevni život djece.

Stranica | Priroda