Ministar Horvat: „Rast na Doing Business ljestvici potvrda je da radimo u dobrom smjeru“

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/Digital Međimurje naslovna.jpg
Prema najnovijem izvješću Svjetske banke o regulativi poslovanja Republika Hrvatska porasla je za sedam mjesta. S dosadašnjeg 58. mjesta skočila je na 51. mjesto od sveukupno 190 zemalja.

Konačno se počelo događati ono što već duže vrijeme ističemo. Stvari u Hrvatskoj idu prema naprijed, a nakon što je to potvrdila ljestvica globalne konkurentnosti, na kojoj smo skočili za 5 mjesta, potvrda dobrog smjera stigla je i u obliku ovogodišnjeg rasta na Doing Business ljestvici. Ovo je rezultat kontinuiranog rada i odgovorne politike ove Vlade, a sada taj uspjeh moramo potvrditi daljnjim rastom u godini koja je pred nama“, izjavio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat prilikom svečanog otvorenja Međimurskog gospodarskog foruma u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu.

Rast na ovoj ljestvici pokazuje tek jedan dio mjera koje smo proveli. U međuvremenu su pokrenute i nove inicijative čiji će se rezultati vidjeti tek u narednom periodu, zbog čega imamo razloga biti optimistični da će se ovakav trend rasta nastaviti“, rekao je ministar te dodatno naglasio kako njegova glavna misija ostaje rad na daljnjem olakšanju, ubrzanju i pojednostavljenju poslovnih procesa u Hrvatskoj te stvaranju poticajnijeg poduzetničkog okruženja.

Glavna tema ovogodišnjeg gospodarskog foruma, koji je organiziralo Zavičajno društvo Međimurje, bila je „DigitalMEđimurje“. Predstavnici brojnih međimurskih tvrtki imali su priliku prezentirati svoje projekte na kojima rade, proizvode i usluge koje nude, a također i raspraviti o izazovima i mogućnostima koje donosi novo digitalno doba.

Stranica