Ministar Habijan sudjelovao na potpisivanju Sporazuma o suradnji FOI-ja i Siemens Energy d.o.o.

  • Slika /slike/Slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijan danas je sudjelovao na svečanom potpisivanju Sporazuma o suradnji na istraživačkim i razvojnim projektima između Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i tvrtke Siemens Energy d.o.o. Sporazum je potpisan u cilju dugoročne znanstvene, tehničke i stručne suradnje na području istraživanja i razvoja, a posebice na projektima razvoja novih tehnologija.

Predsjednik Uprave Siemens Energy d.o.o. Boris Miljavac je istaknuo da u ovome vidi priliku da se Siemens i fakultet povežu na nizu istraživačkih i razvojnih projekata kroz koje mogu ostvariti održiva rješenja koja će imati pozitivan utjecaj na naše društvo, razvoj novih tehnologija i gospodarstva.

„Već aktivno surađujemo s industrijskim partnerima kako bi prenijeli najnovija znanja i tehnološka rješenja iz akademske sfere u realni sektor. Vjerujem kako stručnost naših nastavnika, ali i studenata može pomoći organizacijama u razumijevanju potencijala i primjene naprednih tehnologija u poslovnim procesima“ - istaknula je dekanica Marina Klačmer Čalopa.

Ministar Habijan je zaključio -„Sama ideja oko suradnje FOI-ja i tvrtke Siemens Energy d.o.o. došla je nakon našeg prošlotjednog sudjelovanja na konferenciji obnovljivih izvora energije u Berlinu i sjedištu Siemens Energy, gdje smo tijekom razgovora s vodstvom tvrtke došli na temu potrebe za visokokvalificiranom i obrazovanom radnom snagom, posebice kada govorimo o temama održivosti i umjetne inteligencije, stoga sam siguran da će ova suradnja polučiti izuzetan uspjeh. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja također potiče ulaganje u obnovljive izvore energije jer je i europski cilj da do 2050. postanemo prvi klimatsko neutralni kontinent“ - zaključio je ministar Damir Habijan.

Prva zajednička suradnja fakulteta i tvrtke Siemens Energy bit će ostvarena kroz predavanja, radionice, stručnu praksu studenata i istraživačke projekte.

Stranica