Ministar Habijan se sastao s predstavnicima sindikata nacionalnih parkova i parkova prirode - potpisani dodaci kolektivnim ugovorima

Temeljem novog Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama i vezane Uredbe, plaće djelatnika javnih ustanova parkova u Republici Hrvatskoj značajno su porasle. Slijedom navedenog, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan sa suradnicima, sastao se s predstavnicima sindikata koji djeluju u nacionalnim parkovima i parkovima prirode, a kako bi potpisali potrebne dodatke kolektivnim ugovorima.
 
“Zadovoljan sam što je ova reforma plaća pozitivno utjecala i na plaće djelatnika u sustavu zaštite prirode. Zahvaljujem i sindikatima na razumijevanju i uspješnim pregovorima koji su rezultirali dodacima kolektivnim ugovorima kojima se zadržavaju stečena prava, ali i otvara mehanizam dodatka na plaću u izvanrednim radnim okolnostima“, istaknuo je tom prigodom ministar Habijan.
 
Ravnatelj Uprave za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer je naglasio da će Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja pratiti daljnji tijek reforme plaća, a koja se nastavlja izmjenama Pravilnika o unutarnjem redu.
 

Stranica