Ministar Filipović u obilasku Centra za gospodarenje otpadom Bikarac

Slika /slike/Vijesti/2022/IMG-20221129-WA0009.jpg
Ministar Davor Filipović u pratnji gradonačelnika Šibenika Željka Burića obišao je danas Centar za gospodarenje otpadom Bikarac i nazočio potpisivanju dodatka Ugovoru o sufinanciranju Projekta uspostave cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije –  Županijskog centra za gospodarenje otpadom Bikarac.

Ugovor su potpisali direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen i direktor tvrtke Bikarac d.o.o. Robert Podrug. Ugovorom vrijednim 25.128.520,63 kuna dovršava se kompletna financijska konstrukcija projekta Bikarac.

„Projekt izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom Bikarac jedinstven je i specifičan projekt, realiziran kroz nekoliko faza, a danas možemo vidjeti kako je riječ o trenutno najmodernijem postrojenju za mehaničko-biološku obradu otpada u Republici Hrvatskoj. Upravo zbog toga što smo na nivou države prepoznali njegovu iznimnu važnost, odlučili smo interventno financijski pomoći kako finalizacija projekta ne bi došla u pitanje. Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o davanju suglasnosti za sklapanje dodatka ugovoru, a njime će današnjim potpisivanjem, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodatno izdvojiti 25,1 milijun kuna i time zatvaramo financijsku konstrukciju ovog vrijednog projekta“, rekao je ministar Filipović.

Stranica